Familiecoach uddannelse

NY UDDANNELSE START FEBRUAR 2021

BLIV FAMILIECOACH

Vores nye etårige familiecoach uddannelse starter d. 11 Februar 2021

For dig der vil være med til at styrke familiers liv sammen, og deres fælles selvværd og integritet.

Samt guide forældre til at være bevidste og empatiske voksne i deres børns og teenagers liv.

FAKTA OM

Uddannelsen løber over 1 år, og indeholder høj faglig undervisning, praksis og træning, supervision, 3 internater (retreats) samt en certficeringsproces – både skriftlig og mundtlig.

Uddannelsen kræver optagelse via ansøgningVi har max 10 deltagere på et hold. Ansøgning til uddannelsen er åben fra d. 15. juli 2020. 

LÆRING UNDER UDDANNELSEN

Børn og teenageres integritet

Narrative blokeringer i familiens samspil

Parforholdets påvirkning

Den vigtige lyttende kommunikation

Livsglæde - sammen

Barnet har indsigten men ikke ansvaret

Familiens værdier

De 8 Trivselsnøgler

Nærværs træning i familier

OM FAMILIECOACHING

Familiecoaching er for alle familier, der ønsker at udvikle sig sammen. Det at få hjælp til personlige og følelsesmæssige ting har altid været et tabu. Men samtidig er vores familieliv det dyrebareste vi har – så at få hjælp til at styrke samvær og kommunikation er uvurderligt.

I et familiecoachingforløb finder man ind til familiens ressourcer og lærer hinandens behov at kende. Som familiecoach hjælper du forældrene med at tage lederskabet og det personlige ansvar på sig. Og støtter dem i at se hvordan de kan bryde de uhensigtsmæssige mønstre de ønsker. 

Familiecoaching er effektivt, fordi forældrene får fat i deres egen indre kraft, mod og vilje til at ændre den måde, deres samspil med deres børn er, samt den måde de er på i deres nære relationer. 

 

 

HVAD FÅR FORÆLDRENE UD AF FAMILIECOACHING? 

Ved at arbejde med ens eget selvværd, kan man som forældre bedre stå ved sig selv, ens egne grænser og udtrykke sine behov og følelser. Dette smitter i høj grad af på ens børn/teenagere. Og når vi som forælder bryder vores forældrerolle- og holder op med at spille en rolle som forælder- bliver vi autentiske og tillidsvækkende.

Vores livsglæde vokser. Vores værdier og behov bliver næret, og det smitter selvfølgelig af på hele familien. 

Vores børn kan nemlig kun blive så glade som vi er. Det vil sige, at man som forældre, kan være låg på familiens humør. Og derved også være den, der tager ansvar for at løfte låget. Når vi er kærlige ved os selv, lærer vores børn det samme. 

Som familiecoach lærer du familien hvad forskellen på selvtillid og få selvværd er – og hvad det giver børn at være anerkendende istedet for rosende.Forælderens selvfølelse vokser, når de får mere selvindsigt og tager ansvar i deres liv. Og herved kommer deres indre styrke, lederskab og ubetingede kærlighed til udtryk. 

HVAD FÅR FORÆLDRENE UD AF FAMILIECOACHING? 

Forældre kan lære at se deres barn som han eller hun er – og ikke som de gerne vil have, han eller hun skal være. Når de slipper et fastlåst ønskebillede, kan deres barn være fri til at være sig og udvikle sig naturligt.

Ved at få troen på sig selv som forælder, får de nemmere ved at tackle udfordringer f.eks. med deres barn. De lærer deres barn/din teenager, hvordan han eller hun selv kan være i konflikter.

Teenageforældre kan lære at slippe den gamle ’opdrager’ og blive mere ligeværdige med deres teenager. Dette gør at både de selv og deres teenager bliver hørt, set og respekteret.

Forældrene bliver mere fri i konfliktfyldte situationer, og lære at rumme deres egne og deres barns frustrationer og følelser. Derved lærer deres barn/teenager selv at rumme sine følelser og udtrykke dem. Og når børn og unge frit kan udtrykke sine følelser ved at vise dem, være i dem (i fred) og lære at komme igennem følelserne, lærer de også at tackle livet, når det er svært i teenageårene og senere hen.

Når forældrene arbejder med deres selvværd, bliver de hurtigt en inspirator for deres barn. Deres relation vil blive styrket og sundere, og deres barns selvværd kan vokse i takt. 

TEORETISK FUNDAMENT

Det teoretiske fundament er baseret på oplevelsesorienteret familieterapi ( Walther Kempler og Jesper Juul) samt narrativ og kognitiv coaching.

Den oplevelsesorienteret tilgang i familiearbejdet er ikke en decideret teknik – det er med dig som nærværende og intuitivt menneske, der møder familien i det de står i. Udømmende og åben for hvad samtalen og det møde åbner op for af muligheder.

Der bliver under uddannelsen fokus på, hvordan du arbejder med de enkelte i familiens personlige integritet og det samspil der opleves mellem dem. Du træner dit sprogbrug og din kommunikation, får træning i aktiv lytning og udvikler især dine intuitive evner for hvordan du bevæger dig ind i samtalen sammen med familien.

Undervisningen er dialogbaseret med en god balance mellem teori,  faglig undervisning, demo af familiecoaching samt egen praktisk træning.

CERTIFICERING

Uddannelsen til familiecoach afsluttes med en skriftlig og mundtlig certificering. Der vil være træning i praksis af coaching af familier undervejs på uddannelsen, hvor du vil modtage supervision. 

UNDERVISERE

Pia Loumari Beck

LEDER OG UNDERVISER

Familieterapeut, forfatter og mastercoach for unge.
Stifter af Hverdagens Helte

DORTHE SIGFUSSON

MEDUNDERVISER OG KOORDINATOR

Uddannelseskoordinator, Teenpower træner, ungecoach og mindfulness instruktør

PRAKTISK INFO

ADGANGSKRAV

FAGLIG UDDANNELSE

Uddannelsen er til dig der ønsker en fagpersonlig udvikling og som brænder for at gøre en forskel for tidens familier. Du kan fx. være i faget i forvejen, men ønske at videreudvikle dine kompetencer ifht at have samtaler med forældre og familier.
Der er ikke krav til kendskab eller praksis af coaching eller terapi - men det er selvfølgelig en fordel.

PRIS

39.500 kr.

Prisen inkluderer forplejning på eksternat, samt fuld forplejning og logi på moduler der foregår som internat. Prisen er inkl. moms. Tilmeldingsgebyr 5500 kr.

*Uddannelsen kan betales i afdrag imens du deltager. Kontakt os for mere info

LOKATION

Farum & Gilleleje

BÅDE INTERNAT OG EKSTERNAT Uddannelsen foregår både som internat hvor enkelte moduler er på internat med plads til fordybelse.
Lokation vil for disse være i Nordsjælland, samt eksternat moduler foregå hos os i Hverdagens Heltes lokaler i Farum

DATOER

Uddannelsen forløber over et år på 8 moduler af 2 dages varighed.
Enkelte moduler foregår som internat på retreatsted i Nordsjælland og resten som eksternat hos os i Farum

MODUL 1
11.-12. februar 2021
Farum

MODUL 2
25. - 26. marts 2021
Internat / Nordsjælland

MODUL 3
29.-30. april 2021
Farum

MODUL 4
10.-11. juni 2021
Internat / Nordsjælland

MODUL 5
12.-13. august 2021
Farum

MODUL 6
30. sept. - 1. okt 2021
Farum
MODUL 7
2.-3. december 2021
Internat / Nordsjælland

MODUL 8
27.-28. januar 2022
Farum

Ansøgning til uddannelsen

Ja tak,  jeg vil gerne ansøge om at deltage på Familiecoach uddannelsen t

FÅ MERE INFO

Følg med i vores nyhedsbrev hvis du er interesseret i at høre mere om uddannelsen.

Eller skriv til os her på mail, hvis du er interesseret i at få mere af vide, om ansøgning og optagelse.

Skriv til os her >>
Instagram
X