uddannelse i mindfulness for fagfolk med unge

RO PÅ 

Uddannelse for fagfolk

i vores 8 trivselsnøgler, mindfulness og nærværstræning

– til dig der arbejder med unge  

Denne uddannelse er for dig der vil styrke unges indre ro, hjælpe dem til et mere stressfrit liv i bedre balance.  

Samt udvikle deres empati for sig selv og andre. 

De 8 trivselsnøgler

På uddannelsen lærer du vores 8 Trivselsnøgler®️ til at hjælpe børn og unge med et liv i bedre balance mellem at gøre og være. Hvor præstation slippes og evnen til at være i nuet læres. Vi har gennemarbejdet de 8 Trivselsnøgler i de sidste 15 års arbejde med børn, unge og fagfolk. Med disse værktøjer kan du hjælpe og støtte unge tilbage på kurs i livet. I bedre balance med dem selv.

Mindfulness med unge

Mindfulness betyder bevidst nærvær – og er både en indre tilstand du er i, samt en række meditative øvelser og teknikker for at få mere ro, opmærksomhed og livsglæde.  Mindfulness er derfor ikke kun øvelser du ’gør’ med de unge.

Du lærer mange øvelser, meditationer og yogapraksis mm. på uddannelsen her, men fokus er ’inde-fra og ud’. Du træner og får din egen mindfulness praksis under huden, så du underviser de unge, med dit nærvær, dybe forståelse samt indre oplevelse, af det at være et mindfuldt menneske.

Nærværs træning og empati

Når vi er nærværende vokser vores livsglæde helt naturligt. Ved at være mere tilstede i nuet og ikke leve i fortiden eller med bekymringer for fremtiden. Mindfulness-tilstanden er en tilstand af nærvær, hvor du træner at være fuld opmærksom på øjeblikket. En tilstand af nærvær, som kendetegnes ved en følelse af ro, åbenhed og accept. Det har tidens børn og unge mere end nogensinde brug for. 

Når vi mærker vores krop og er bevidst om vores åndedræt, trækker vi vores opmærksomhed til dette nu. Vi bliver mere empatiske for os selv og andre og øger vores selvaccept og selvværd markant.

Tiden er inde til bedre trivsel
for tidens unge

Hvorfor denne uddannelse? 

Andelen af børn og unge, som føler sig pressede af ydre krav, er alt for høj, og flere og flere rammes af fx stress, angst og depression.

55 % af 9. kl. elever er fra medium til meget stressbelastede. Og hvert 5. børnehavebarn har stresssymptomer 

Hver 3. gymnasieelev har erfaring med selvskade (Aalborg Universitet, ved forsker Bo Møhl) – og de typiske årsager til fx. cutting er at den unge vil have de vanskelige følelser væk. 

Vi vil gerne gøre en endnu større indsats for at unge kan finde balance i deres ungdomsliv. At give dem værktøjer for livet. De har brug for det mere end nogensinde.

Og med denne uddannelse ønsker vi at klæde endnu flere af jer fagfolk på til det samme.  

Vigtig læring til de unge

⫸ De unge har brug for at lære at håndtere både deres liv indre og ydre liv, og være i vores samfund uden at miste dem selv.  

⫸ De har brug for håndtere det indre kaos af tanker og følelser, som kan opstå. Ofte får de meget ydre hjælp, og derfor har de ikke den naturlige adgang til deres menneskelige ressourcer som fx:

⫸ At lære at være mere i kroppen og bruge deres åndedræt, når de bliver urolige.

⫸ At kunne observere deres tanker i stedet for at lade sig flyde med af dem og overvælde.

⫸ At lære at rumme og tillade svære følelser, uden at forsøge at fjerne dem med det samme. Eller blive selvdestruktiv

Adgangen til disse ressourcer kan opnås via større kropsbevidsthed, nærværstræning og mindfulness, som er vores naturlige tilstand som menneske; en tilstand, der involverer en opmærksomhed på nuet og ikke for- eller fremtiden.

Hold balancen som fagperson

Mange af os fagfolk kan være i afmagt over hvor meget mistrivsel der er blandt vores børn og unge.  Se på hvordan præstations kulturen giver stressede unge – og forældre.  Måske du kender det at du brændende ønsker at hjælpe de unge piger der har så høje forventninger til sig selv, så deres stræben vælter dem og de mister sig selv i forsøget.

Du tænker måske: 

Hvad skal jeg gøre for at hjælpe de unge piger med så mange tanker?

Hvordan støtter jeg mine elever når deres koncentrationsevne mangler ? 

Hvad gør jeg når jeg møder unge med stresssymptomer? 

Hvordan tackler jeg selv alle de unge der mistrives, når jeg ikke kan hjælpe alle? 

Vores bedste erfaring gennem årene med de unge vi coacher og underviser, er at når du sørger for din egen balance, er du en nærværende voksen, der kan vise vejen for de unge.

Og ved hvad du skal gøre og sige for at støtte og guide. 

Dit personlige udbytte af uddannelsen

Click here to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Pia Beck

Designation

Click here to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dorthe

Designation

Click here to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

1

pointe her om hvorfor uddannelsen er vigtig

2

pointe her om hvorfor uddannelsen er vigtig

3

pointe her om hvorfor uddannelsen er vigtig