Onlineforløb for forældre

Onlineforløb for teenageforældre

 

Forstå din teenager – og styrk selvværd, kommunikation og relation

Dette onlinekursus er et forløb på 12 uger, der handler om hvordan du kan forstå din teenager bedre, og derved få en bedre kommunikation og relation mellem hinanden. Og så handler det om hvordan du kan være forælder til din teenager, på en måde der både styrker hans eller hendes selvværd, og samtidig øger dit eget.

Her får du konkrete værktøjer, sparring, og et trygt ‘rum’ sammen med andre forældre, der også vil en kærlig forandring. 

Kender du det? 

Du har en teenager derhjemme som til tider har det svært, eller har haft en svær tid med sig selv. Og som du ønsker at forstå og støtte endnu bedre. 

Det fylder meget i dig når dit store barn ikke trives, og til tider så meget at det tager dit fokus og koncentration på jobbet. 

Du ved ikke hvad du skal gøre ved dine bekymringer – og om der er grund til  bekymring for din teenager. 

I har i perioder for mange konflikter og ender i de samme hårdknuder med hinanden 

Du kan se og høre på din teenager at han eller hun ikke føler sig hørt og forstået af dig – men ved ikke lige hvordan du skal ændre det du gør og siger? 

Du kunne godt tænke dig at komme lidt tættere på din teenager, og derved kunne bidrage mere til hans eller hendes trivsel 

➤ Og så længes du efter en større indre ro og rummelighed, som både smitter af på dig selv og dem omkring dig.  

Udvikling og forandring i din forældrerolle, behøver ikke være svær.

Du skal bare ville vejen og se de næste skridt for den forandring du ønsker – for både dig selv og dit store barn.

Hvad med dig selv?

Du er der for dit barn. Du forsøger på bedste vis at støtte og hjælpe din teenager. Og når dit barn – stort eller lille – har udfordringer, er det jo ganske naturligt at tilsidesætte sig selv for at være der for ens barn. Det river i hjertet, når ens barn er ked af det, bange, såret, usikker mm. Og det får fat i vores egen usikkerhed, bekymring, tvivl,  frygt osv.

Så når vores barn har allermest brug for vores ressourcer, er det ofte samtidig med, at vi har brugt af depotet.

Så der skal fyldes på ens egen konto, for at man kan give. Ligesom når vi rejser med fly. Vi bliver bedt om af stewardessen, at hvis de røde lamper lyser, skal vi tage iltmasken på selv først. Før vores barn.

Så hvad med dig? Hvis du har en teenager der har det svært eller som udfordrer dig meget, så er det netop dig der skal fyldes på af ressourcer.

Det kan være du skal styrke din kommunikation. Dine grænser. Nære dit eget selvværd som mor eller far. Finde mere ro indeni, så du kan være i, når der er uro omkring dig. I det hele taget skabe plads til dig, så din rummelighed kan spilde over til din teenager – fordi du rummer dig selv også.

 

 

Hvad får du personligt ud af det? 

 ➤  Ved at arbejde med at stå ved dig selv, dine egne grænser og udtrykke dine behov og følelser øger du din selvfølelse. Dette smitter i høj grad af på dine børn/teenagere.

 ➤   Du får hjælp til at ændre dine begrænsende tanker om dig selv som forælder. Når du er kærlig og tilgivende ved dig selv, lærer du dine børn det samme. 

Du får arbejdet med din samvittighed, selvrespekt og forventninger til dig selv. Derved får du mere ro og accept indeni til at være som du er, som forælder 

Du lærer at anerkende – også dig selv. Du lærer hvad forskellen på selvtillid og få selvværd er – og hvad det giver dit barn at være anerkendende istedet for rosende.

 

Når du udvikler dig selv, vokser din livsglæde helt naturligt. Dine værdier og behov bliver næret, og det smitter af på hele familien.  

 

Du bliver bedre til at kommunikere.    Kommunikation er afgørende for at trives bedre sammen. Du øver at kommunikere mere lyttende end fixende, og derigennem have gode støttende dialoger med din teenager. 

Du bliver mere klar i pæren, når du er i konflikter. Ved at få troen på dig selv som forælder, får du nemmere ved at tackle udfordringer f.eks. med konflikter med din teenager. Du lærer derved også dit store barn, hvordan han eller hun selv kan være i konflikter.

 

 

På forløbet vil vi gå igennem disse temaer og typiske spørgsmål, der kan udfordre os som forældre ➷

⫸ Hvad gør vi, når vores store dejlige unge, ikke selv kan se, hvor dejlig og værdifuld han eller hun er ? Og hvordan giver vi kærlighed til vores teenager, så han eller hun faktisk oplever sig elsket – og selvværdet også vokser? 

 Hvordan er vi sammen med vores teenager, når de ikke trives. Hvad gør vi ved os selv,  når vi forsøger vores bedste,  men bliver afvist og måske ender i konflikter? Og kan vi støtte dem, når de er lukkede som en østers?

 Hvordan kommunikerer vi, så der er nogen i den anden ende? Og får dem til at lytte til det vi udtrykker. Og hvordan kan vi gøre noget andet end være fejfinder og kritiker af vores teenagers adfærd?

Hvad skal der til for at have en mere nær relation. Værdier som tillid, respekt, nysgerrighed, tilgivelse mm er i spil. Der er ikke noget så smertefuldt som at have en dårlig forbindelse med sit barn. Især hvis ens barn ikke trives. Jeg tror på at det at have en god kontakt giver os muligheden for at præge, påvirke og inspirere vores børn hele livet igennem.

 

Fuld tilfredshed eller pengene retur

Deltager du i disse 12 uger, med åbenhed og nysgerrighed og vilje til forandring – vil jeg love dig der sker en forandring på de områder forløbet her handler om.

Hvis du ikke skullle være tilfreds, kan du få pengene retur op til 14 dage efter forløbet er afsluttet, hvis du når forløbet er slut, ikke er tilfreds med dit udbytte. 

 

Hvad gør vi, når vores teenager har vanskelige følelser?

En del af livets vikår er at vi mærker vanskelige følelser i perioder. Nogen gange meeeget vanskelige følelser. Og vores teenagere – i det hele taget tidens unge – har mere end nogensinde brug for at lære at tackle sit indre liv. Lære at tackle sig selv når de mærker de svære følelser. Derfor er din reaktion som forælder rigtig vigtig. Hvad siger du? Hvordan viser du empati? osv.

Hør mere her i videoen↟

 

 

Når teenagelivet udfordrer

Vi forældre er vores børns vigtigste rollemodeller. Det kan være svært at rumme og vide hvad man skal gøre, når tingene går svært til, i ens teenagers liv eller ens familieliv.

Vi har nok alle erfaret at det er svært at ændre på andre – hvis man ikke starter med sig selv. Vi har måske prøvet med partneren eller andre relationer Uden den store succes : – ) Derfor må vi se på vores egen adfærd, og skabe gode forandringer derfra. 

Vi ved også idag, at et sundt selvværd hos børn er et vigtigt udgangspunkt for livsglæde, livskvalitet og trivsel. 

Men det kan være svært at handle ud fra den viden, og vide hvordan vi skal være og hvad vi skal gøre som forældre, for at vores teenager trives og udvikler selvværd.

 

 

 

Underviser 

Onlineforløbet er ledet af Pia Beck,

familieterapeut, forfatter og indehaver af

Hverdagens Helte 

 

Hvad får du med? 

 

WEBINARER MED COACHING

Du får 6 webinarer med konkret inspiration og mulighed for at spørge ind undervejs. Du er online på webinaret med de andre deltagende forældre, og kan vælge at være med eller uden ‘billede’ på. 

LYDGUIDES MED VÆRKTØJER 

Lydguides med hvert moduls tema til at høre når du har tid og behov. Ca. 9 timers inspiration og råd. Lydguides kan du lytte til fra din mobil eller pc. 

ALT ER TILGÆNGELIGT EFTER FORLØBET

Du får ialt 12 timers undervisning. Samt ca 10 timers lydguides. Alt kan lyttes til og genses, når du vil. Materialet vil være tilgængeligt uden udløbsdato,  efter forløbet, så du altid kan gense det. 

GUIDEDE MEDITATIONER TIL DIG OG DIN TEENAGER

Og så får du guidede meditationer til at få mere indre ro – både til dig og en til din teenager. Du vil kunne downloade meditationerne på din mobil. 

INSPIRATION I FACEBOOK GRUPPE

Du kan være med i en lukket facebook gruppe for de forældre der deltager, hvor du kan få sparring og coaching af mig( Pia ) undervejs i forløbet. Du kan også skrive direkte til mig, hvis dine spørgsmål er af mere privat karakter. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

PRAKTISK INFO

 
Starter d. 14. november 2019
 
 
 

DATOER OG TID

14. november kl. 18.30 – 20.30

28. november kl. 18.30 – 20.30

12. december kl. 18.30 – 20.30

2. januar kl. 18.30 – 20.30

16. januar kl. 18.30 – 20.30

30. januar kl. 18.30 – 20.30

 

 

PRIS

2195 kr. 

Der er begrænset plads til 28 forældre 

Fuld tilfredshed, eller pengene reur, op til 14 dage efter forløbets afslutning

 

 

NEMT OG ENKELT 

Også for den travle

Al undervisning optages så du kan se det hele igen, eller vente til du har tid. Og materialet vil være tilgængeligt i ubegrænset tid. 

 

FACEBOOK GRUPPE

En uge før forløbet starter vil du blive inviteret ind i den lukkede facebookgruppe.

Der vil være mulighed for sparring af Pia, både online på webinarne samt i Facebook gruppen både skriftligt og via Facebook live hvor Pia tager temaer op og svarer på spørgsmål. 

 

HVER 2. UGE ONLINEMØDE

Der er 6 temaer, der alle er aktuelle i en teenagefamilie. Læs mere om temaerne længere nede. 

Hver 2. uge er der online webinarer med specifikt tema for hvert modul. Du vil kunne gense det igen og igen, når du har tid. 

 

HVER 2. UGE LYDFIL 

Og hver 2. uge får du den lydguide der matcher temaet for dette modul, som du kan høre på din mobil eller pc, hvor du vil og hvornår du vil. 

En lydguide kan fx indeholde en øvelse, en skriftlig refleksion, eller en guide til træning af din måde at kommunikere på osv. 

 

6 MODULER OVER 12 UGER

 
 

UGE 1-2

Forstå din teenager – og dig selv
 

UGE 3-4

Fra mistrivsel til trivsel
 

UGE 5-6

Elsk din teenager (og dig selv) med hud og hår
 

UGE 7-8

Bliv en leder over dine tanker – og lær din teenager det samme
 

UGE 9-10

Kommunikation der udvikler selvværd
 

UGE 11-12

Skab en (endnu) stærkere relation og forbindelse
 

BESKRIVELSE AF MODULER

 
 

1. MODUL 

FORSTÅ DIN TEENAGER – OG DIG SELV 

UGE 1 – 2 

 Ved at forstå din teenagers reaktioner, følelser, mange tanker og sociale adfærd – kan du bedre vide, hvordan du skal forholde dig. Og ved at kende dine egne reaktioner, får du mulighed for at ændre på det du gør. Dit depot af rummelighed bliver større. På modulet her får du også indsigt i, hvordan du kan hjælpe din teenager med at tænke mindre negativt og lære at forstå sig selv. Samt hvad teenagehjernens udvikling gør ved din teenager. Og hvorfor konflikter oftest løser sig , ved at se bagom den adfærd ens teenager har, ved at have større forståelse for ham eller hende.

 

 

2. MODUL 

FRA MISTRIVSEL TIL TRIVSEL

UGE 3 – 4

Hvordan er vi sammen med vores teenager, når de ikke trives. Hvad gør vi ved os selv, når vi forsøger vores bedste men bliver afvist og måske ender i konflikter? Hvordan støtter vi dem, når de er lukkede som en østers? På modulet her, får du lært hvad det typisk er, der gør os forældre frustrerende, for en teenager, der ikke har det godt. Du får indsigt i hvad det er der trigger dig, når du reagerer på en måde du ikke har lyst til. Og hvad der skal til for at du kommer tættere på og får gode dialoger, der kan hjælpe og støtte din teenager til at trives bedre.

 

3. MODUL 

ELSK DIN TEENAGER (OG DIG SELV) MED HUD OG HÅR

UGE 5 – 6 

 Hvad gør vi, når vores store dejlige unge, ikke selv kan se, hvor dejlig han eller hun er? Og hvordan giver vi betingelsesløs kærlighed til vores teenager, så han eller hun faktisk oplever sig elsket? Vi elsker alle vores børn. Men ikke altid med hud og hår og med det hele. De rykker også ved noget dybt i os. Får fat i vores egen selvfølelse og vi trigges af deres adfærd, og kan se os selv i dem på godt og ondt. Modulet her handler om hvordan du gennem større selvkærlighed, viser din teenager kærlighed, så din adfærd faktisk opleves som kærlighed og udvikler selvværd.

 

4. MODUL 

BLIV EN LEDER OVER DINE TANKER – OG LÆR DIN TEENAGER DET SAMME

UGE 7 – 8 

  Man kan sige at lavt selvværd vedligeholdes af, er at du er overbevist om at dine tanker er sande. Du tror simpelthen for meget på dem. Og vi bliver derved for selvkritiske. Vi kommer nemt til at tro, at andre også har de samme negative tanker om os som vi har om os selv – og prøver på forskellige måder at kompensere.  For eksempel ved at blive meget perfektionistiske eller ved helt at lade være med at gøre noget, som vi egentlig gerne ville. På modulet her lærer du om tankens kraft og magt. Hvad gør du selv med de negative tanker og bekymringerne, når de styrer showet indeni? Og hvordan kan du lære din teenager ikke at være så styret af sit sinds overaktivitet.  

 

5. MODUL 

KOMMUNIKATION DER UDVIKLER SELVVÆRD

UGE 9 – 10 

  Modulet her handler om, hvordan vi kommunikerer, så der er nogen i den anden ende til at lytte? Og hvordan får vi dem til at lytte til det, vi udtrykker? Når vi selv er pressede, bliver vi hurtigt større fejfindere og kritikere af vores teenagers adfærd. Og så er balladen der. Min erfaring som forælder og familieterapeut, er, at jo bedre vi selv trives og hviler i os selv – des bedre kommunikerer vi. På modulet her lærer du om, at være mere i balance med dig selv og kommunikere på en måde, der styrker jeres relation og selvværdet hos din teenager. Hvordan sætter du tydelige grænser? kommer ud af at være selvudslettende og udtrykker dine behov klarere? Dette er i høj grad med til at give din teenager et godt spejl på hvordan selvværd ser ud i forældrehøjde. 

 

6. MODUL 

SKAB EN (ENDNU) STÆRKERE RELATION OG FORBINDELSE 

UGE 11 – 12 

  På det sidste modul her vil du lære om hvad der oftest giver en mere nær relation. Værdier som tillid, respekt, nysgerrighed, tilgivelse mm er i spil. Der er ikke noget så smertefuldt som at have en dårlig forbindelse med sit barn. Især hvis ens barn ikke trives. Jeg tror på at det at have en god kontakt, giver os muligheden for at præge, påvirke og inspirere vores børn hele livet igennem. Opdragelsen holder op når de er gået ind i puberteten. Men relationen vi har, bærer den udvikling vi kan præge. Lær om hvordan du kan genskabe tillid når den ryger, samt hvordan det at tillade ens børns følelser at være der, gør en verden til forskel for dem og deres selvværd.

 

OM UNDERVISER

 
 

Mit navn er Pia Beck og jeg er underviser og leder af onlineforløbet  “STØRRE TRIVSEL OG SELVVÆRD TIL DIG OG DIN TEENAGER”  

Jeg er en ildsjæl og brænder meget for tidens unge mennesker

Jeg er mor til Anton på 21 år og Lucca på 17 år.

I 2005 skrev jeg min første bog ”Teenpower- skab et teenageliv du drømmer om”, og udover at være forfatter er jeg uddannet familieterapeut fra  Kempler Institute of Scandinavia (af blandt andet Jesper Juul) Jeg har været coach siden 1999 og er uddannet kognitiv mastercoach, samt stifter og leder af virksomheden Hverdagens Helte (2005) . Og så er jeg Yin Yoga lærer og mindfulness træner.

I Hverdagens Helte har hvor jeg de sidste 14 år som familieterapeut og teenagecoach mødt tidens familier og børn og unge i deres daglige udfordringer og gør mit bedste for at støtte dem i udvikle empati, udvikle deres kommunikation og ændre mønstre i deres liv sammen. 

Jeg er også medforfatter til bogen ”Tweens”, samt i den politiske antologi: ”Hold kæft og svar igen” om unge og ansvar. Sidste nye er E-bogen Styrk din teenagers ansvarlighed.

 

Om Hverdagens Helte 

I Hverdagens Helte  har vi de sidste 13 år afholdt vores selvværdskursus Teenpower, der er en udviklingsproces for teenagere. Vi uddanner også fagfolk i teenagecoaching og i uddannelsen som Teacher Trainer til at afholde kurser for unge, ligesom Teenpower kurser 

 

DU KAN DELTAGE PÅ 2 MÅDER

 

  FULL ON DELTAGELSE 

⫸ Du er med fra starten på hvert webinar, og er deltagende med kamera og spørgsmål hvis du har brug for det.

⫸ Du bruger de tilsendte meditationer

⫸ Du lytter til de lydguides du får hver 2. Uge og tager evt. noter efter behov.

⫸ Du sparrer med de andre i facebook gruppen og/eller får sparring af Pia

 

  LIGHT DELTAGELSE 

⫸ Du deltager i forløbet ved at deltage i nogle eller alle webinarer

⫸ Eller du ser de optagede webinarer i dit eget tempo når du kan

⫸ Du kan afslappet lytte til materialet fra forløbet, når du har brug for det

⫸ Du deltager ikke aktivt i Facebook gruppen, men stiller spørgsmål når du har brug for det.

 
 
 
 

Ja, tak tilmeld mig 

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse på din deltagelse og en uge inden forløbet starter, modtager du de oplysninger du har brug for at deltage online.

 

Når vores teenager ikke trives eller har vanskelige følelser og negative tanker, er det ganske naturligt, at have svært ved at rumme dem. Men hvad gør vi egentlig for at være en støtte for vores teenager, så de trives bedre og deres selvværd udvikles?

Hør her lidt om det.

 

KONTAKT

 

Skriv til mig her, hvis du har spørgsmål.  

 
[vcv_menu key=”test-forside”]

 

Share

Instagram
X