Onlineforløb for teenageforældre

Støt din teenager til større trivsel og selvværd

Dette er et forløb på 12 uger, der handler om hvordan du kan være forælder til din teenager, på en måde der både styrker hans eller hendes selvværd, og samtidig øger dit eget. På forløbet vil vi gå igennem disse temaer og typiske spørgsmål, der kan udfordre os som teenageforælder 

⫸ Hvad gør vi, når vores store dejlige unge, ikke selv kan se, hvor dejlig og værdifuld han eller hun er ? Og hvordan giver vi kærlighed til vores teenager, så han eller hun faktisk oplever sig elsket - og selvværdet også vokser? 

⫸ Hvordan er vi sammen med vores teenager, når de ikke trives. Hvad gør vi ved os selv,  når vi forsøger vores bedste,  men bliver afvist og måske ender i konflikter? Og kan vi støtte dem, når de er lukkede som en østers?

⫸ Hvordan kommunikerer vi, så der er nogen i den anden ende? Og får dem til at lytte til det vi udtrykker. Og hvordan kan vi gøre noget andet end være fejfinder og kritiker af vores teenagers adfærd?

⫸ Hvad skal der til for at have en mere nær relation. Værdier som tillid, respekt, nysgerrighed, tilgivelse mm er i spil. Der er ikke noget så smertefuldt som at have en dårlig forbindelse med sit barn. Især hvis ens barn ikke trives. Jeg tror på at det at have en god kontakt giver os muligheden for at præge, påvirke og inspirere vores børn hele livet igennem.

 

For dig der 

Forløbet her er lavet til dig, der er forælder til en teenager, som du ønsker at være en bedre støtte og guide for. Det er for dig der fx har en teenager derhjemme som til tider har det svært, eller har haft en svær tid med sig selv. Og som du ønsker at forstå og støtte endnu bedre. 

 

Når teenagelivet udfordrer

Vi forældre er vores børns vigtigste rollemodeller. Det kan være svært at rumme og vide hvad man skal gøre, når tingene går svært til, i ens teenagers liv eller ens familieliv.

Vi har nok alle erfaret at det er svært at ændre på andre – hvis man ikke starter med sig selv. Vi har måske prøvet med partneren eller andre relationer Uden den store succes : - ) Derfor må vi se på vores egen adfærd, og skabe gode forandringer derfra. 

Vi ved også idag, at et sundt selvværd hos børn er et vigtigt udgangspunkt for livsglæde, livskvalitet og trivsel. 

Men det kan være svært at handle ud fra den viden, og vide hvordan vi skal være og hvad vi skal gøre som forældre, for at vores teenager trives og udvikler selvværd.

Hvad får du med? 

Dette onlineforløb giver dig en masse konkrete værktøjer til at gøre de ting anderledes du kunne tænke dig at forandre i jeres liv sammen.  Samt værktøjer og inspiration til at være med din teenager på den måde, du virkelig ønsker at være. Mere rummelig, tydelig, nærværende, kærlig, ansvarlig, lyttende, rolig .. eller hvordan du end ønsker at være med dit store barn.

 

Du får: 

 

WEBINARER MED COACHING

Du får 6 webinarer med konkret inspiration og mulighed for at spørge ind undervejs. Du er online på webinaret med de andre deltagende forældre, og kan vælge at være med eller uden 'billede' på. 

LYDGUIDES MED VÆRKTØJER 

Lydguides med hvert moduls tema til at høre når du har tid og behov. Ca. 9 timers inspiration og råd. Lydguides kan du lytte til fra din mobil eller pc. 

ALT ER TILGÆNGELIGT EFTER FORLØBET

Du får ialt 12 timers undervisning. Samt ca 10 timers lydguides. Alt kan lyttes til og genses, når du vil. Materialet vil være tilgængeligt uden udløbsdato,  efter forløbet, så du altid kan gense det. 

GUIDEDE MEDITATIONER TIL DIG OG DIN TEENAGER

Og så får du guidede meditationer til at få mere indre ro - både til dig og en til din teenager. Du vil kunne downloade meditationerne på din mobil. 

INSPIRATION I FACEBOOK GRUPPE

Du kan være med i en lukket facebook gruppe for de forældre der deltager, hvor du kan få sparring og coaching af mig( Pia ) undervejs i forløbet. Du kan også skrive direkte til mig, hvis dine spørgsmål er af mere privat karakter. 

Onlineforløbet er ledet af Pia Beck,

familieterapeut, forfatter og indehaver af

Hverdagens Helte 

FORMEN PÅ FORLØBET

 

Forløbet er over 12 uger.

Du kan deltage i det uanset hvor du bor i landet, og hvor travlt du har, for det er online og bliver optaget, så du kan se det når du vil og kan. 

Der er begrænset deltagerplads på 28 forældre, så der er tid og mulighed for sparring for alle efter behov. 

Opbygning

Der er 6 temaer, der alle er aktuelle i en teenagefamilie. Læs mere længere nede.  

Hver 2. uge mødes vi online på et webinar af 2 timers varighed, med et specifikt tema for hvert modul.

Og hver 2. uge får du en lydguide tilsendt i starten af ugen, der matcher temaet. Den kan du høre på din mobil eller pc, hvor du vil og hvornår du vil.

Mulighed for sparring og coaching 

Der vil være mulighed for sparring af Pia Beck, både online på webinarne samt skriftligt i Facebook gruppen. 

 

Starter d. 14. november 2019

6 MODULER OVER 12 UGER

UGE 1-2

Forstå din teenager – og dig selv

UGE 3-4

Fra mistrivsel til trivsel

UGE 5-6

Elsk din teenager med hud og hår

UGE 7-8

Bliv en leder over dine tanker - og lær din teenager det samme

UGE 9-10

Kommunikation der udvikler selvværd

UGE 11-12

Skab en (endnu) stærkere relation og forbindelse

BESKRIVELSE AF MODULER

1. MODUL 

FORSTÅ DIN TEENAGER - OG DIG SELV 

UGE 1 - 2 

 Ved at forstå din teenagers reaktioner, følelser, mange tanker og sociale adfærd – kan du bedre vide, hvordan du skal forholde dig. På modulet her får du indsigt i hvordan du kan hjælpe din teenager med at tænke mindre negativt og lære at forstå sig selv. Samt hvad teenagehjernens udvikling gør ved din teenager. Hvorfor konflikter oftest løser sig ved at se bagom den adfærd ens teenager har, ved at have større forståelse for ham eller hende.

 

2. MODUL 

FRA MISTRIVSEL TIL TRIVSEL

UGE 3 - 4

Hvordan er vi sammen med vores teenager, når de ikke trives. Hvad gør vi ved os selv når vi forsøger vores bedste men bliver afvist og måske ender i konflikter? Hvordan støtter vi dem, når de er lukkede som en østers? På modulet her får du lært hvad det typisk er, der gør os forældre frustrerende, for en teenager, der ikke har det godt. Og hvad der skal til for at du kommer tættere på og får gode dialoger, der kan hjælpe og støtte din teenager til at trives bedre.

3. MODUL 

ELSK DIN TEENAGER MED HUD OG HÅR

UGE 5 - 6 

 Hvad gør vi, når vores store dejlige unge, ikke selv kan se hvor dejlig han eller hun er? Hvordan giver vi betingelsesløs kærlighed til vores teenager, så han eller hun faktisk oplever sig elsket? Vi elsker alle vores børn. Men ikke altid med hud og hår og med det hele. De rykker også ved noget dybt i os. Vores egen selvfølelse og vi trigges af deres adfærd, og kan se os selv i dem på godt og ondt. Modulet her handler om Hvordan du viser din teenager kærlighed, så din adfærd opleves som kærlighed og udvikler selvværd.

4. MODUL 

BLIV EN LEDER OVER DINE TANKER – OG LÆR DIN TEENAGER DET SAMME

UGE 7 - 8 

  Man kan sige at lavt selvværd vedligeholdes af, er at du er overbevist om at dine tanker er sande. Du tror simpelthen for meget på dem. Og vi bliver derved for selvkritiske. Vi kommer nemt til at tro, at andre også har de samme negative tanker om os som vi har om os selv - og prøver på forskellige måder at kompensere.  For eksempel ved at blive meget perfektionistiske eller ved helt at lade være med at gøre noget, som vi egentlig gerne ville. På modulet her lærer du om tankens kraft og magt. Hvad gør du med de negative tanker og bekymringerne, når de styrer showet indeni? Og hvordan kan du lære din teenager ikke at være så styret af sit sinds overaktivitet.  

5. MODUL 

KOMMUNIKATION DER UDVIKLER SELVVÆRD

UGE 9 - 10 

  Hvordan kommunikerer vi, så der er nogen i den anden ende? Og får dem til at lytte til det vi udtrykker. Og hvordan kan vi gøre noget andet end være fejfinder og kritiker af vores teenagers adfærd? Min erfaring som forælder og familieterapeut, er, at jo bedre vi selv trives og hviler i os selv – des bedre kommunikerer vi. På modulet her lærer du om, at være mere i balance med dig selv og kommunikere på en måde, der styrker jeres relation og selvværdet hos din teenager. Hvordan sætter du tydelige grænser? kommer ud af at være selvudslettende og udtrykker dine behov klarere? Dette er i høj grad med til at give din teenager et godt spejl på hvordan selvværd ser ud i forældrehøjde. 

6. MODUL 

SKAB EN (ENDNU) STÆRKERE RELATION OG FORBINDELSE 

UGE 11 - 12 

  På modulet her vil du lære om hvad der oftest giver en mere nær relation. Værdier som tillid, respekt, nysgerrighed, tilgivelse mm er i spil. Der er ikke noget så smertefuldt som at have en dårlig forbindelse med sit barn. Især hvis ens barn ikke trives. Jeg tror på at det at have en god kontakt giver os muligheden for at præge, påvirke og inspirere vores børn hele livet igennem. Opdragelsen holder op når de er gået ind i puberteten. Men relationen vi har bærer den udvikling vi kan præge. Lær om hvordan du kan genskabe tillid når den ryger, samt hvordan det at tillade ens børns følelser at være der, gør en verden til forskel for dem og deres selvværd.

PRAKTISK INFO

DATOER OG TID

14. november kl. 18.30 - 20.30

28. november kl. 18.30 - 20.30

12. december kl. 18.30 - 20.30

2. januar kl. 18.30 - 20.30

16. januar kl. 18.30 - 20.30

30. januar kl. 18.30 - 20.30

 

PRIS

2195 kr. 

Der er begrænset plads til 28 forældre 

 

NEMT OG ENKELT 

Også for den travle

Al undervisning optages så du kan se det hele igen, eller vente til du har tid. Og materialet vil være tilgængeligt i ubegrænset tid. 

FACEBOOK GRUPPE

En uge før forløbet starter vil du blive inviteret ind i den lukkede Du vil være en del af en lukket Facebookgruppe.

Her vil der være mulighed forsparring af underviseren Pia både på online webinarne samt i Facebook gruppen.

HVER 2. UGE ONLINEMØDE

Hver 2. uge er der online webinarer med specifikt tema for hvert modul. Du vil kunne gense det igen og igen, når du har tid. 

HVER 2. UGE LYDFIL 

Og hver 2. uge får du den lydguide der matcher temaet for dette modul, som du kan høre på din mobil eller pc, hvor du vil og hvornår du vil.

OM UNDERVISER

Mit navn er Pia Beck og jeg er underviser og leder af onlineforløbet  "STØT DIN TEENAGER TIL STØRRE TRIVSEL OG SELVVÆRD"  

Jeg er en ildsjæl og brænder meget for tidens unge mennesker

Jeg er mor til Anton på 21 år og Lucca på 17 år.

I 2005 skrev jeg min første bog ”Teenpower- skab et teenageliv du drømmer om”, og udover at være forfatter er jeg uddannet familieterapeut fra  Kempler Institute of Scandinavia (af blandt andet Jesper Juul) Jeg har været coach siden 1999 og er uddannet kognitiv mastercoach, samt stifter og leder af virksomheden Hverdagens Helte (2005) .

Herigennem har hvor jeg de sidste 14 år som familieterapeut og teenagecoach mødt tidens familier og børn og unge i deres daglige udfordringer og gør mit bedste for at støtte dem i udvikle empati, udvikle deres kommunikation og ændre mønstre i deres liv sammen. 

Jeg er også medforfatter til bogen ”Tweens”, samt i den politiske antologi: ”Hold kæft og svar igen” om unge og ansvar. Sidste nye er E-bogen Styrk din teenagers ansvarlighed.

 
Om Hverdagens Helte 

I Hverdagens Helte  har vi de sidste 13 år afholdt vores selvværdskursus Teenpower, der er en udviklingsproces for teenagere. Vi uddanner også fagfolk i teenagecoaching og i uddannelsen som Teacher Trainer til at afholde kurser for unge, ligesom Teenpower kurser 

DU KAN DELTAGE PÅ 2 MÅDER

  FULL ON DELTAGELSE 

⫸ Du er med fra starten på hvert webinar, og er deltagende med kamera og spørgsmål hvis du har brug for det.

⫸ Du bruger de tilsendte meditationer

⫸ Du lytter til de lydguides du får hver 2. Uge og tager evt. noter efter behov.

⫸ Du sparrer med de andre i facebook gruppen og/eller får sparring af Pia

 

  LIGHT DELTAGELSE 

⫸ Du deltager i forløbet ved at deltage i nogle eller alle webinarer

⫸ Eller du ser de optagede webinarer i dit eget tempo når du kan

⫸ Du kan afslappet lytte til materialet fra forløbet, når du har brug for det

⫸ Du deltager ikke aktivt i Facebook gruppen, men stiller spørgsmål når du har brug for det.

Ja, tak tilmeld mig 

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse på din deltagelse og en uge inden forløbet starter, modtager du de oplysninger du har brug for at deltage online.

KONTAKT

Skriv til mig her, hvis du har spørgsmål.  

Facebook4k
Facebook
Instagram154
X