Grundkursus i teenagecoaching

 Grundkursus i teenagecoaching – for ildsjæle

Lær at coache unge og gør en forskel for dem på et dybere plan

Et grundkursus om teenagecoaching og relationskompetence for fagfolk, der arbejder med unge. På kurset Tænd din Ildsjæl bliver du introduceret til øvelser, metoder og værktøjer, der kan kvalificere de samtaler, du har med unge, og som kan styrke de unge i at lave både små og store forandringer i deres liv.

Kurset er også for dig der ønsker at uddanne dig til teenagecoach – på vores Ungecoach uddannelse. Grundkurset i teenagecoaching her skal deltages på for at gå videre på uddannelsen. Læs mere her >>  

Hvem er kurset i teenagecoaching for?

Kursets formål er at opkvalificere fagfolk, der på forskellig vis arbejder med at støtte og hjælpe unge med at skabe positive forandringer i deres ungdomsliv. Både fagligt og personligt.

Kurset er for dig der arbejder med unge eller brænder for at gøre det, og som vil lære at bruge den coachende samtale i dit arbejde med unge. Vores kursusforløb i teenagecoaching er for lærere, pædagoger, institutionsledere, psykologer, coaches, terapeuter, støttekontaktpersoner, AKT’er, SSP-konsulenter, ungerådgivere, mentorer, psykologer, klubpædagoger eller andre der har med unge at gøre i deres arbejde.

 

*Grundkurset og ungecoachuddannelsen er skabt af Hverdagens Helte og arrangeret i samarbejde med kursusudbyderen Generator – læs mere her >>

Al henvendelse om praktiske oplysninger og tilmelding skal være til Generator her >> 

“Tænd din ildsjæl’ var et særdeles godt tilrettelagt kursus og indholdet var vedkommende og meget relevant for mig. De to undervisere var superprofessionelle og kompetente og ikke mindst meget autentiske. Blandingen af teori og praksis fungerede rigtigt godt. På alle måder et lærerigt og inspirerende kursus. Giver mine bedste anbefalinger” 

~ Karina Kjærulff, selvstændig coach og underviser

Indhold på kurset i teenagecoaching

På kurset får du indsigt i forskellen på coaching af unge og coaching af voksne. Vi skelner mellem selvværd og selvtillid, og du vil lære, hvilke øvelser med unge, der både fremmer deres selvværd og træner deres selvtillid (og i øvrigt også din egen). Du får værktøjer og øvelser i vanebryder-coaching. Det vigtigste fokus er at lære unge at forandre uhensigtsmæssige og begrænsende tanker til mere styrkende tanker og handlinger på en ikke-belærende måde. Vi tager udgangspunkt i real life cases om aktuelle børne- og ungdomsproblemer.

Vi arbejder ud fra et oplevelsesorienteret syn på mennesket, hvilket vil sige, at du drager dig selv ind i dit møde med andre  (Walter Kempler). Vi bruger metoder fra den narrative verden, fra The Work, skyggeside-teorier, den positive psykologi, læringsstile, MI (Mange Intelligenser ved H. gardner) med mere.

“Lærere, der formår at indgå i relationer med elever på en ligeværdig, venlig og åben måde har langt bedre indlæringsresultater. Det er der nu evidens for.

Professor Sven Erik Nordenbo, Dansk Clearinghouse

Emner på kurset:

På kurset får du en personlig indre værktøjskasse samt en udførlig mappe med øvelser, coaching værktøjer mm. udfra disse temaer

COACHINGØVELSER  Du vil lære dybdegående coachingøvelser til unge ud fra den kognitive, systemiske og narrative tilgang. du kan bruge disse øvelser i dine samtaler med unge – både individuelt og gruppevis.

ASSERTIV KOMMUNIKATIONBliv endnu skarpere til assertiv kommunikation og lær om aktiv lytning, anerkendende dialoger og kunsten at knytte og lytte.

NARRATIVE UDVIKLINSPROCESSERDu lærer – gennem øvelser du kan bruge med unge – at styrke den unges udvikling fra at sidde fast til at tage ansvar for at træffe sundere og stærkere valg for sig selv.

MINDFULNESSFå indsigt i hvordan mindfulness træning er en vigtig del i din nærværstræning i samtaler med unge.

DE 3 INDRE DOMÆNER: Lær om kroppens, følelsernes og tankernes sprog, og hvordan de forskellige domæner kan stimuleres, men også visne, når vi ikke træner dem. De er nøglen til ny udvikling, når vi fx udvikler vores krops sprog og derved får adgang til at tage handlinger, mærke grænser og mavefornemmelse med mere.

COPINGUnge kan have vanskeligheder med at cope med deres følelser. Lær, hvordan du styrker unge i at cope og rumme livet, som det er. Men også hvordan du coper med dig selv i dine samtaler med de unge. Vi bruger blandt andet meditationer og vejrtrækningsøvelser.

MOTIVERENDE KONTAKT:Du vil lære om, hvad der skal til for at skabe autentisk, tillidsfuld kontakt med børn og unge. Og om, hvad der er dit ansvar i kontakten.

STYRK SELVUDTRYKKET:Vi har mange års erfaring med unges indadvendthed og har derfor øvelser og værktøjer til, hvordan du selv skal være for at motivere indadvendte, tavse unge til at åbne sig, så du kan få lov at støtte og coache dem.


Om underviser


Pia Beck er familieekspert og ildsjæl for unge mennesker. Hun er uddannet familieterapeut, kognitiv mastercoach og er stifter af virksomheden Hverdagens Helte, hvor hun siden 2005 har afholdt familie- og teenagecoaching, uddannet fagfolk i teenagecoaching og undervist på hendes kursus Teenpower, der er en udviklingsproces for teenagere.

Hun har skrevet bogen ”Teenpower- skab et teenageliv du drømmer om” er medforfatter til bogen ”Tweens”, samt medforfatter i den politiske antologi: ”Hold kæft og svar igen” om unge og ansvar.

Pia har 17 års erfaring med udsatte børn og unge både som voksenpædagogisk formidler med undervisning på børnehjem, i sit frivillige arbejde på Børns Vilkår hvor hun har været børne- og forældre rådgiver i 5 år samt i sit felt som ungdomscoach og familieterapeut, hvor hun møder tidens familier og børn og unge i deres daglige udfordringer og støtter dem i udvikle empati, åbne deres hjerter og ændre mønstre i deres liv sammen.

Tidligere deltageres feedback:

“Jeg har fået blod på tanden til at bruge det mere aktivt, dels med mine egne børn som forælder, og med mine klienter og målgruppe. Fik rigtig meget fagligt, og selve energien, autenticiteten og varmen i gruppen, var et kæmpe plus.”  

~  Anette Fisker, ID Life Coach

“Det var så godt at få nogle forskellige værktøjer, der specifikt henvender sig til børn og unge. Jeg fik en masse inspiration til at arbejde videre med det fundament jeg er ved at opbygge. Jeg har fået mod på at komme igang med gruppecoaching af veninder, som har problemer med hinanden i skolen. Og lærte at jeg vil give mere tid til tænke pauser/indre procesarbejde hos den unge – være knap så resultatorienteret” ~ Alice Fogh, underviser og børne- unge coach

“Jeg kan bruge øvelserne med mine elever og det har styrket min selvtillid til mig selv som underviser og coach. Jeg er inspireret og bedre tunet til mit arbejde. En masse gode værktøjer og inspiration samt at møde og dele med mange skønne mennesker i samme branche”

~  Sigrid Rich, dramalærer for unge og ungecoach

“Jeg har fået det ud af kurset at der er en forskel på at coache teenagere og voksne.- At jeg skal bruge en anden form for at nå de unge. Jeg har fået det faglige og praktiske sat sammen til en helhed”

~ Lene Haltrup, folkeskolelærer


Læs også om vores uddannelser:Ungecoach uddannelse – Uddannelse for dig der vil lære at coache dine elever og andre unge

Trivselscoach uddannelse – En etårig mastercoach uddannelse til dig,
som ønsker at styrke unges trivsel og hjælpe dem til et mere stressfrit liv i balance – med indre ro og empati for sig selv og andre


PRAKTISKE OPLYSNINGER:
* * * * * * * * * * * * * * * * * *


DATO
Næste Grundkursus i teenagecoaching er

ONSDAG d. 1. SEPTEMBER 2021   kl. 10-17.30 (samt 19.30-21.00) 

TORSDAG d. 2. SEPTEMBER 2021  kl. 9.00-16.00

( som internat)

DELTAGERANTAL
Max. 24 personer

PRIS

Kr. 5.195 (uden overnatning)

Kr. 5.595 (overnatning i delt dobbeltværelse)

Kr. 5.995 (overnatning i enkeltværelse)

Priserne er ekskl. moms og inkl. forplejning.

STED

Kurset afholdes som internat i Middelfart. Næmere info følger ved tilmelding

Tilmelding

Du tilmelder dig via Generator som vi samarbejder med i forhold til udbydelse af dette kursus.

Tilmeld dig her  TIMELD DIG HER>>

Instagram
X