TweensPower – for børn fra 9-12 år

Vi har desværre ikke planlagte datoer for næste kursus. Tilmeld dig vores nyhedsbrev for information om næste kursus.

TweensPower

~ et forløb for de 9-12 årige der styrker selvtillid, selvværd og mod på skolelivet

TweensPower er et forløb hvor du sammen med andre tweens – både drenge og piger lærer nogle spændende og sjove ting om dig selv, får nye venskaber, en hjælp til at tro på at du er helt okay som den du er og andre gode ting, som du kan bruge hele livet. Det er også et forløb hvor dine forældre ikke er med på kurset, men hvor de for sig selv lærer om, hvordan de kan se dig som den du er og støtte dig på den måde du har behov for.

Tweenspower er et sted, hvor du kan være som du er og lære at føle dig okay. Efter mange opfordringer gennem årene fra jer tweensforældre, startede vi i 2014 forløbet TweensPower.

På TweensPower lærer du om hvordan du kan :

 • Hvordan du kan blive mere tryg i de ting og situationer du er bange eller nervøs.
 • Kan have gode venskaber uden for mange konflikter, og hvordan du kan tackle dine konflikter når de sker
 • Sætte grænser og sige det du mener og føler – uden at være forbange for hvad andre tænker om dig
 • Beholde troen på dig selv og vide indeni, at du er helt ok som den du er
 • Få mere ro indeni dig selv, så de ting der sker omkring dig i dit liv ikke behøver at blive for meget for dig
 • Få nye venskaber hvor du kan være som du er – uden at føle du skal lave dig selv om
 • Tackle dit skoleliv med en større tro og tillid på at du godt kan

– og meget andet

” Jeg har fået mere selvtillid og selvværd og har det bedre med mig selv. Hvis nogen siger noget ironisk til mig, bliver jeg ikke så ked af det mere. Jeg er også mere rolig indeni og mindre genert og alt muligt andet. ”

Laurine 12 år – deltager på et TweensPower forløb

Hvad betyder ’tweens’ ?

Tweens er et ord der beskriver tidens børn mellem 8-13 år. Børn der er ’in-between’ barn og teenager. Tidens tweens er det man kalder digitalt indfødte børn, det vil sige de er af den første generation, der blev født ind i en verden hvor mobiler, internettet, wifi, sociale medier og online spil kom til verden… nok for at blive J

Læs også om bogen til forældre ’Tweens’ om emnet.

Kender du det som forælder?

♥ at dit store barn pludselig blev teenageagtig, længe før du troede det skulle ske?

♥ at din tweens tanker og følelser virker så kaotiske, at du bliver helt forpustet og nogen gange fortvivlet over hvordan du bedst kan støtte ham/hende

♥ at din tween bliver optaget af ting og emner som udseende, sundhed, popularitet, præstationer mm. på en måde du egentlig troede skulle vente til han/hun blev ældre?

♥ at du bliver afvist når du prøver at hjælpe din tween ’fordi du forstår ikke en s… mor’!

♥ at du ser din tween udfordres af at være barn i et samfund og en tid hvor udviklingen går hurtigt, forventninger stiger i de sociale fællesskaber og medierne påvirker kraftigt børns selvbillede.

 • Det og meget mere, er grundene til vi synes TweensPower er et vigtigt tiltag til tidens børn.

Jeres forældre engagement

Da det jo er for børn mellem 9-12 år – og de stadig er børn, er I som forældre meget involveret i denne proces. Forløbet er ikke ment som en forlænget arm til opdragelsen eller erstatningen af det ansvar i og vi alle har som forældre.

Vi voksne har selvfølgelig ansvaret for vores relations kvalitet med vores børn, samt er de vigtigste mennesker i deres liv, der om nogen, kan styrke deres trivsel.

For at børnene får mest ud af TweensPower er det derfor obligatorisk for at jeres tween kan deltage, at i er med som forældre til forældreseminaret online undervejs i forløbet, samt vi har en samtale på telefonen op til workshopsene starter.

Læs mere længere nede.

Om undervisningen

På forløbet vil der være flere voksne engageret. Det er voksne der er coaches, terapeuter, lærere, mindfulness instruktører og yogalærere mm. og alle er uddannet ildsjælecoaches hos os i Hverdagens Helte.

Der vil være max. 12 tweens på et hold.

Undervisningen vil både være aktiv, sjov og dybdegående på det plan der passer til alderen. Der vil være øvelser i fællesskab, tid til tanker, sociale lærings ’lege’, yoga, åndedrætsøvelser. I det hele taget om hvordan vi er som mennesker med vores tanker, følelser og krop/udseende.

Tankerne bag TweensPower

En af vores store ildsjæle visioner for tidens børn er at der kommer fag som ’selvværd’, ’indre livsmestring’, krop-følelser-tanker, ’find indre ro’, yoga og mindfulness på skoleskemaet.

Der er sket mange gode tiltag på skolerne i Danmark med disse temaer og flere og flere elever får læring med disse ’indre’ værktøjer i skolen. Men der er lang vej endnu og stadig mange skoleelever går hver dag i skoler med dårlig trivsel, nedbrydende fællesskaber, høj fokus på præstation og lav fokus på at trives for at lære bedst osv.

Vi har i mange år arbejdet med unge og deres trivsel og selvværd, på blandt andet vores andet kursus Teenpower.

Vi ser at tweens børn i alderen 9-12 år får sværere og sværere ved at være dem selv i de fællesskaber de indgår. Forventninger, krav og sociale spilleregler for hvordan man ’skal være’ bliver større og større påvirkning på tweens – ligesom på teenagere. Vi ser flere og flere unge mistrives så meget at de kommer i en skæv udvikling og vi ønsker også med TweensPower, at styrke og bidrage til tweens børn inden puberteten indtræder med sin fulde kraft.

 

Tweens bog

Pia Beck har lavet kurset TweensPower efter i mange år at have afholdt teenagekurset Teenpower. Hun er medforfatter på bogen Tweens , der er en bog til dig som forælder. Den er udsolgt fra forlaget, men kan lånes på bibliotekerne.

 

Praktisk info om TweensPower

TweensPower er bygget op i et forløb på denne måde 
 1. TweensPower foregår over 2 lørdage hvor der er ca en måned imellem.
 2.  Der er et obligatorisk  forældreseminar-  online, som varer 2 timer for alle forældre samlede – en aften midt i forløbet
 3. Efter Tweenspower er der mulighed for at fortsætte med at ses med de andre deltagere.
 4. Der er også mulighed for at fortsætte med familieterapi sessions efter TweensPower, hvis der er lyst og behov for det.

Datoer:

Vi har pt ikke åbne TweensPower hold 
 
Pris ialt:

2850 kr. 

Med i prisen er inkluderet:

2 x TweensPower lørdage fra kl. 10.00 – 16.00

1 Forældreseminar (online) a’ 2 timer midt i forløbet

Diverse materiale, mappe, frugt, snacks og drikke

(De unge deltagere skal selv medbringe mad eller penge til mad)

 

 

 

 

 

 

Undervisere:

Tweenspower undervisere:

Dorthe Sigfusson

Dorthe Palkinn Sigfusson (f.1968): Uddannet Teenpower Trainer, Mindfulness instruktør, Kostvejleder og pt. i gang med ildsjæle coach uddannelsen. Er mor til tre og har undervist i mange år. Dorthe brænder især for børn og unge ift. at ruste dem til livet og give børn og unge en tro på, at de er gode nok som de er.

 

Maya Loumari Beck (Pia) 

Underviser på TweensPower Familieterapeut i samtalerne med jer forældre og tweens, samt underviser på forældreseminaret:

Sted:

Hos os i Hverdagens Helte centralt i Gentofte 

Tilmeld dig herunder

– eller skriv til os med jeres spørgsmål.

Vi vil også gerne fortælle din tween om TweensPower på telefonen hvis det kunne være rart at høre mere eller stille spørgsmål omkring det.

VIL DU HAVE EN PLADS PÅ TWEENSPOWER?  SKRIV TIL OS HER >>Vi ha
Instagram
X